Kontaktirajte nas na tel: (011) 2432 473, (066) 820 5027, radnim danima 9–15h|centar@medijacija.org
|Poziv na četvrti stručni sastanak na temu „Medijacija: kratak osvrt na sistem u Australiji“

Poziv na četvrti stručni sastanak na temu „Medijacija: kratak osvrt na sistem u Australiji“

2020-12-26T20:24:17+01:00 24. decembra 2020.|

Pozivamo vas na četvrti po redu stručni sastanak koji organizuje Centar za medijaciju AmS u ponedeljak 28. decembra 2020. preko ZOOM platforme. Nakon veoma korisne i zanimljive priče o verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji u novembru, na naše veliko zadovoljstvo, gostujući predavač, medijatorka i advokatica Vesna Cvjetičanin javlja nam se za ovu priliku iz daleke Kanbere (Australija). Naša sagovornica se već godinama veoma uspešno profesionalno bavi medijacijom u Australiji pa će predavanje biti posvećeno njenim iskustvima u medijatorskom radu. Zbog velike vremenske razlike, molimo vas za razumevanje što ovoga puta sastanak moramo da počnemo u 21h, i koji će trajati najkasnije do 22.30 časova.

Naziv decembarskog skupa je „MEDIJACIJA: KRATAK OSVRT NA SISTEM U AUSTRALIJI”, a u okviru toga naša sagovornica obradiće sledeće teme:

  •  Osnovne razlike u pravnim sistemima dve zemlje – Australija i Srbija
  • Australijski kontekst:
    – Stručna organizacija sistema posredovanja
    – Malo istorije o razvoju medijacije u Australiji
  • MBS i NMAS – šta je to i njihova uloga
  • Uloga zakona u oblasti medijacije u Australiji
  • Uslovi za obavljanje prakse posredovanja
  • Ugovor o MedijacijiNa kraju izlaganja, učesnici skupa imaće priliku da postave pitanja.

Nakon ovog predavanja upoznaćete sistem medijacije u Australiji, razlike između medijacije u Srbiji i Australiji, razumećete istorijske i sistemske korene medijacije i njenu ulogu u sadašnjem pravnom sistemu, kao i šta mora da sadrži ugovor o medijaciji u Australiji.

Molimo vas da se prijavite za online stručni sastanak do 24. decembra slanjem prijave na mail centarzamedijacijuams@gmail.com i uplatom kotizacije, kako biste dobili link i dalja uputstva za učešće u online sastanku.

Najljubaznije molimo da  pošaljete tačan e-mail kojim ćete se logovati na Zoom i tačnu adresu za prijem pošte. Takođe, zbog nove procedure Ministarstva pravde prilikom prijavljivanja skupa, molimo vas da upišete i datum rođenja.

Kotizacija

Za online stručna usavršavanja određena je kotizacija i to:

– za članove AMS500, 00 din
– za ostale zainteresovane1.000,00 din

Uplate se vrše na račun Asocijacije medijatora Srbije: br 265-1010310000244-58 (Raiffeisen banka Beograd).

Uverenja

Skup će biti prijavljen Ministarstvu pravde kako bi kolege koje budu učestvovale dobile Uverenje o stručnom usavršavanju, što će koristiti za produženje licence. Uverenja će se slati poštom.

Očekuje vas zanimljivo i stručno predavanje o iskustvima iz Australije. Nadamo se da ćete naći vremena i učestvovati u našem online druženju 28. decembra.

Stojimo na raspolaganju za dodatna pitanja. Mail je centarzamedijacijuams@gmail.com.