Kontaktirajte nas na tel: (011) 2432 473, (066) 820 5027, radnim danima 9–15h|centar@medijacija.org
|Poziv na online strucni sastanak AmS: Značaj verbalne i neverbalne komunikacije u medijaciji

Poziv na online strucni sastanak AmS: Značaj verbalne i neverbalne komunikacije u medijaciji

2020-11-11T09:22:40+01:00 8. novembra 2020.|

Poštovane kolege, dragi medijatori,

Situacija sa pandemijom usmerila je mnoge profesionalne aktivnosti na online komunikaciju. Ma koliko mi, iz Asocijacije medijatora Srbije, verujemo u živu reč i neposredni kontakt i koliko god smatramo da uspeh medijacije i aktivnosti vezanih za nju, uključujući i obuke i usavršavanja, zavise upravo od ličnog kontakta i direktne komunikacije, oslobođene svega što može da umanji ili poništiti njenu osnovnu svrhu, morali smo da se odlučimo da u svoje aktivnosti dodamo komunikaciju preko interneta jer želimo da naši članovi i medijatori budu u stalnoj interakciji, da nastavimo sa stručnim sastancima i obukama, da ne dozvolimo da nas bilo šta u tome ometa, s obzirom da epidemija ne jenjava i naši susreti u Kući ljudskih prava moraju da se odlažu do daljneg.

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da smo zakazali treći stručni sastanak edukativne prirode za sredu25. novembar 2020. godine od 19 do 21h, ovog puta preko ZOOM platforme, na temu „Značaj verbalne i neverbalne komunikacije u medijaciji„.

Zbog veoma zanimljive teme i interesovanja članova AMS i učesnika naših obuka, program ovog skupa koncipiran je da medijatoru služi kao vodič kroz proces medijacije, kao dodatak veštinama koje medijator stiče na osnovnoj obuci. Cilj je da se ukaže na to koje sve lične veštine medijator može da upotrebi kako bi lakše i uspešnije vodio proces medijacije, da stekne dodatna znanja u vezi verbalne i neverbalne komunikacije i kako da se približi učesnicima medijacije. Program je osmišljen tako da olakša medijatoru rad u grupi, rešavanje konflikata i pomogne u odlučivanju.

Program prvog dela ovog stručnog sastanka obuhvata:

– Snaga reči
– Usmeni i pisani govor
– Prvi utisak
– Ton govora
– „Ja“ govor i „Ti“ govor
– Govor empatije
– Govor autoriteta
– Značaj neverbalne komunikacije
– Čitanje govora tela
– Gestovi, položaj tela, boja glasa, facijalne ekspresije…
– Dres-kod kao oblik komunikacije
– Šta medijator mora da zna o komunikaciji
– Praktična vežba
– Pitanja učesnika

 U drugom delu stručnog sastanka razgovaraće se o vezi komunikacijskih veština sa samim procesom medijacije, kao i o literaturi na ovu temu i novoj publikaciji  „Umešnost komuniciranja” koja je nedavno dobila nagradu kao knjiga koja „promovise značajne vrednosti”.

Stručni sastanak vodiće naše koleginice – medijatorka Branislava Bukvić iz Novog Sada i prof. Tamara Džamonja Ignjatović, članica Upravnog odbora AMS. Kratke biografije predavača možete pročitati u prilogu.

Kotizacija

Za online stručna usavršavanja određena je kotizacija i to:

– za članove AMS500, 00 din
– za ostale zainteresovane1.000,00 din

Uplate se vrše na račun Asocijacije medijatora Srbije: br 265-1010310000244-58 (Raiffeisen banka Beograd).

Molimo vas da se prijavite za online stručni sastanak do 21. novembra slanjem FORMULARA ZA PRIJAVU (koji vam dostavljamo u prilogu) na mail centarzamedijacijuams@gmail.com i uplatom kotizacije, kako biste dobili link i dalja uputstva za učešće na online sastanku.

Uverenja

Skup će biti prijavljen Ministarstvu pravde kako bi kolege koje budu učestvovale dobile Uverenje o stručnom usavršavanju, što će koristiti za produženje licence. Uverenja će se slati poštom. Najljubaznije molimo da u formularu za prijavu pošaljete tačan e-mail kojim ćete se logovati na Zoom i tačnu adresu za prijem pošte.

Naredni online stručni  sastanak  planira se za decembar, o čemu ćemo vas blagovremeno obavestiti.

Nadamo se da ćete naći vremena i učestvovati u našem prvom online druženju 25. novembra.

Stojimo na raspolaganju za dodatna pitanja. Mail je centarzamedijacijuams@gmail.com.

S poštovanjem,

Asocijacija medijatora Srbije

Galerija fotografija