Kontaktirajte nas na tel: (011) 2432 473, (066) 820 5027, radnim danima 9–15h|centar@medijacija.org
|Saradnja Centra sa JP „Službeni glasnik“

Saradnja Centra sa JP „Službeni glasnik“

2018-04-18T03:54:56+02:00 1. marta 2018.|

JP „SLUŽBENI GLASNIK“ je  nekoliko godina unazad uspostavilo saradnju sa medijatorima Asocijacije medijatora Srbije, na obuci medijatora i to kako osnovnoj, tako i specijalizovcanim i naprednim obukama.

Sve ove obuke su akreditovane u Ministarstvu pravde.

Od njenih polaznika, kojih je do sada bilo preko 120, ocenjene su najvišim ocenama. Najviše ocene su date i od Centra za edukaciju Službenog glasnika.

Uspešna saradnja na polju edukacije, dovela je do proširenja saradnje i zajedničko prepoznavanje potrebe za osnivanjem Centra za medijaciju.

Saradnja je formalizovana Saporazumom  koji je potpisan 1.3.2018.godine.

Ovim sporazumom je predviđeno da se saradnja nastavi i proširi pored edukacije i na organizaciju stručnih skupova, konferencija, sprovođenje zajedničkih projekata, izradu materijala za edukaciju i objavljivanje publikacija iz oblasti medijacije.

Službeni glasnik se pridružio i obezebeđenju uslova za razvoj prakse time što je prihvatio da obezbedi prostor u svojoj poslovnoj zgradi u Jovana Ristića 1 za obavljanje medijacije od medijatora koji su prošli obuku kod njih i koji se nalaze na spisku medijatora Centra za medijaciju i koji su prošli obuku kod njih, stručno usavršavanje obezbeđivanjem bar jedne  komedijacije sa iskusnim medijatorima Centra.