Kontaktirajte nas na tel: (011) 2432 473, (066) 820 5027, radnim danima 9–15h|centar@medijacija.org
|Treći stručni sastanak Centra za medijaciju AmS: „ZNAČAJ VERBALNE I NEVERBALNE KOMUNIKACIJE U MEDIJACIJI“

Treći stručni sastanak Centra za medijaciju AmS: „ZNAČAJ VERBALNE I NEVERBALNE KOMUNIKACIJE U MEDIJACIJI“

2021-01-16T12:48:12+01:00 26. decembra 2020.|

Centar za medijaciju Asocijacije medijatora Srbije održao je treći stručni sastanak edukativne prirode u sredu 25. novembra 2020. godine, preko ZOOM platforme, na temu „Značaj verbalne i neverbalne komunikacije u medijaciji„. Stručni sastanak vodile su naše koleginice: medijatorka i članica AmS Branislava Bukvić iz Novog Sada i prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović, članica Upravnog odbora AmS.

Program ovog skupa bio je koncipiran tako da medijatoru služi kao vodič kroz proces medijacije, kao dodatak veštinama koje se inače stiču na osnovnoj obuci. Cilj je bio da se ukaže na to koje sve lične veštine medijator može da upotrebi kako bi lakše i uspešnije vodio proces medijacije, da stekne dodatna znanja u vezi verbalne i neverbalne komunikacije i kako da se približi učesnicima medijacije. Program je osmišljen tako da olakša medijatoru rad u grupi, rešavanje konflikata i pomoć u odlučivanju. 

U prvom delu skupa pričalo se o raznim temama iz oblasti komunikacije: snaga reči, usmeni i pisani govor, prvi utisak, ton govora, „Ja“ govor i „Ti“ govor, govor empatije, govor autoriteta, značaj neverbalne komunikacije, čitanje govora tela, gestovi, položaj tela, boja glasa, facijalne ekspresije, dres-kod kao oblik komunikacije…

U drugom delu stručnog sastanka razgovaralo se o vezi komunikacijskih veština sa samim procesom medijacije, kao i o literaturi na ovu temu i novoj publikaciji  „Umešnost komuniciranja” koja je nedavno dobila nagradu kao knjiga koja „promoviše značajne vrednosti”.

 

Asocijacija medijatora Srbije će nastaviti sa online stručnim sastancima i u narednom periodu jer želimo da naši članovi i medijatori budu u stalnoj interakciji i komunikaciji, kao i da radimo na usavšavanju i sticanju novih znanja i veština. Pozivamo sve zainteresovane kolege medijatore i ostale koji žele da se bave temom medijacije da prate novosti na našem sajtu i uključe se u rad Asocijacije i uzmu učešće u našim skupovima. 

Galerija fotografija